Ανακοινώσεις

Σχολεία που συμμετέχουν στο Δίκτυο Κάστρα 2023 - 2024

Δημοσιεύθηκε στις 05/03/2024

Eπισκέψεις σχολείων εκτός περιφέρειας Μάρτιος 2024

Δημοσιεύθηκε στις 05/03/2024

Eπισκέψεις σχολείων εντός περιφέρειας Μάρτιος 2024

Δημοσιεύθηκε στις 05/03/2024

Έγκριση διδακτικών επισκέψεων Σχολικών Ομάδων

Δημοσιεύθηκε στις 08/03/2023

Έγκριση υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Δημοσιεύθηκε στις 08/03/2023

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δημοσιεύθηκε στις 24/06/2020

Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΚΠΕ Καλαμάτας, ΚΠΕ Καστρίου, ΚΠΕ Μολάων, ΚΠΕ Νέας Κίου και ΚΠΕ Σικυωνίων) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου 2020, διοργάνωσαν δράσεις για τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τίτλο «Η ώρα της φύσης …στο σχολείο».

Σκοπός των δράσεων αυτών ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα βιοποικιλότητας, κλιματικής αλλαγής, απορριμμάτων και οικολογικού αποτυπώματος της κατανάλωσης –διατροφής. Η προστασία του περιβάλλοντος, ο υγιεινός τρόπος ζωής η έννοια της αειφορίας, το γεγονός ότι δεν είναι η γενιά μας που θα εξαντλήσει τον πλανήτη από τους πόρους αλλά θα πρέπει να είναι αλληλέγγυα απέναντι στις επόμενες γενιές, μας υποχρεώνει ως μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να είμαστε περισσότερο υπεύθυνοι απέναντι στους αυριανούς πολίτες. Θα πρέπει να αφουγκραστούμε την ανάσα της γης για να μπορέσουν και τα παιδιά να βιώσουν τη μαγεία της δημιουργίας.

Οι εκπαιδευτικοί των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχεδίασαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες της Α/θμιας Εκπαίδευσης με θέμα την προστασία της φύσης και που μπορούν να εφαρμόσουν οι εκπαιδευτικοί στην τάξη με τις εξής θεματικές:

  • την προστασία της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημικών υπηρεσιών
  • την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
  • τον περιορισμό της ρύπανσης του νερού, του αέρα και του εδάφους.

Οι μαθητές μπορούσαν να επιλέξουν μια από τις προτεινόμενες δραστηριότητες και το αποτέλεσμα της μελέτης τους ανέβηκε διαδικτυακά ώστε να μοιραστεί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες (https://www.thinglink.com/card/1330415039626084355).

Στη δράση συμμετείχαν 544 μαθητές/τριες και 33 εκπαιδευτικοί από τις παρακάτω σχολικές μονάδες: Νηπιαγωγείο Αγίας Τριάδας, 6ο Δημοτικό Σχολείο Άργους, Δημοτικό Σχολείο Διδύμων, 3o Νηπιαγωγείο Τρίπολης, 14ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης, Νηπιαγωγείο Σταδίου, 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης, Δημοτικό Σχολείο Σταδίου, Δημοτικό Σχολείο Αθικίων, 24ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο τους μαθητές και τις μαθήτριες για την προσπάθειά τους και τα σπουδαία έργα που παρουσίασαν καθώς και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν παρόλη την δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Οι δράσεις αυτές των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου θα συνεχιστούν και την επόμενη σχολική χρονιά με στόχο η προστασία του περιβάλλοντος να θεωρείται από τους μαθητές ταυτόσημη με την προστασία της ζωής.


Έγκριση σεμιναρίου

Δημοσιεύθηκε στις 20/02/2020

Εγκρίνεται η υλοποίηση θεματικού εργαστηρίου στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας που συνδιοργανώνει το ΚΠΕ Μολάων με το ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Εκπαίδευσης για την Αξιοβίωτη Ανάπτυξη με τίτλο: "H ΜΠΑΝΤΑ των ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ".

Στόχος του επιμορφωτικού σεμιναρίου είναι η ανάδειξη της σημαντικότητας στη διαφοροποιημένη προσέγγιση της καθημερινότητας από το άτομο και τις συλλογικότητες.

Το επιμορφωτικό εργαστήριο θα υλοποιηθεί στους Μολάους στο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Μολάων όπου στεγάζεται προσωρινά και το ΚΠΕ Μολάων και στο πεδίο.


Πρόσκληση σε σεμινάριο

Δημοσιεύθηκε στις 14/11/2019

Το ΚΠΕ Μολάων, σε συνεργασία με τη Δ/νση Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Λακωνίας, και το σύμβουλο αειφορίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελ/νήσου, διοργανώνει εισαγωγικό Σεμινάριο στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Λακωνίας την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019. Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στους Μολάους στο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Μολάων όπου στεγάζεται προσωρινά και το ΚΠΕ Μολάων. Το σεμινάριο έχει τίτλο:

« Εισαγωγικό σεμινάριο στην Εκπαίδευση για την Αειφορία – Μεθοδολογία και σχεδιασμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Μελέτη περίπτωσης.»

Το Σεμινάριο έχει σκοπό να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς του νομού Λακωνίας για τα προγράμματα του ΚΠΕ Μολάων, για το σχεδιασμό και τη μεθοδολογία προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, να παρουσιάσει καλές πρακτικές εκπαιδευτικών προγραμμάτων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης. Επίσης θα παρουσιαστούν καινοτόμες μεθοδολογικές προσεγγίσεις για την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο να δηλώσουν συμμετοχή στην επισυναπτόμενη αίτηση και να την αποστείλουν στην αντίστοιχη Δ/νση στον Υπεύθυνο σχολικών Δραστηριοτήτων μέχρι την 19-11-2019 ώρα 12:00.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Σημ: Το σεμινάριο πραγματοποιείται χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.


Ερευνα επισκευής φωτοτυπικού

Δημοσιεύθηκε στις 22/05/2019

Το ΚΠΕ Μολάων ζητά προσφορά για την επισκευή του φωτοτυπικού του μηχανήματος Konica Minolta di 3010 το οποίο έχει εκτυπώσει 150.000 αντίτυπα.

Τελική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών έως 6-6-2019.


Ερευνα Αγοράς χαρτικών

Δημοσιεύθηκε στις 22/05/2019

Στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) -ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι προσφορές θα υποβάλλονται στo ΚΠΕ Μολάων .

Θα ανοίξουν μετά από 15 ημερολογιακές ημέρες (στις 5-6-2019) και ώρα 12:00 π.μ. στο γραφείο του ΚΠΕ Μολάων.

Στη συνέχεια θα γίνει συνεδρίαση της 3μελούς επιτροπής έρευνας και θα κατακυρωθούν στους προμηθευτές, όπως αναγράφεται στο έντυπο της προσφοράς που ακολουθεί.

Κατόπιν θα συνταχθεί πρακτικό τη έρευνας και θα αποσταλεί με όλα τα δικαιολογητικά στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (Αχαρνών 417 και Κοκκινάκη 11143 Αθήνα).

Η πληρωμή θα γίνεται από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.


Φύλλα Εργασίας